FLYGRESOR till Innsbruck

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Innsbruck. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Innbruck kallas för Alpernas huvudstad och det är lätt att förstå varför. Det är en av världens mest fascinerade städer som ligger över 574 meter över havet, samt har en rik kultur och historia. Innsbruk har en enastående läge vid Alpernas fot, omringad av ståtliga berg som sträcker sig mot himlen. Dessa berg lockar skid- och snowboardåkare från världens ände.

Alpernas många fantastiska backar ger en spektakulär skidsemester. Men Innsbruck är inte bara bäst på vintern utan lika spännande på sommaren med sin pittoreska natur. Invånarna är unga beroende av universiteten och högskolorna. Tack vare detta är staden full med barer och caféer.

Det finns en mängd olika restauranger och pubar I stan som ofta har olika kulturella teman. Här trivs vem som helst och kan slappna av i en skön atmosfär. Hyttorna och värdhusen I bergen runt omkring Innsbruck serverar oftast traditionella tyrolska rätter. För den som vill äta billig lunch rekommenderas även studentrestaurangerna Mensa som finns i anslutning till universitetets olika fakulteter. Är du som reser intresserad av vackra medeltida slott och byggnader är Innsbruck rätt stad för dig. Det sägs att Innsbruck är en av världens vackraste städer med sina slingrande klocktorn och stengator. Bara att besöka staden för att sätta sig på ett café intill huvudgatan är värt. Staden är i sig själv en sevärdhet på grund av sin skönhet. Här kan du promenera i timmar och bli förtrollad av vacker arkitektur och väldoftande parker. Under våren och sommaren blomstrar staden som mest och visar sin vackra arkitektur som bäst. Det är vid dessa tider då stadens skönhet kommer fram betydligt bättre.

Invånarna är stolta över sin stad men speciellt över Gamla stan som ligger i centrum. Gamla stan heter även Altstadt och har anor från 1400-talet. Här finns det en mängd av små butiker och mysiga restauranger som serverar världsklass mat. Det är även här pubarna och krogarna är som intensivast. Varje helg fylls Gamla stan med glada och festsugna människor. Invånarna älskar att socialisera sig på puben genom att dricka en öl och spela biljard. När man är i Gamla stan så bör man passa på och besöka Goldenses Dachl som är stadens mest kända sevärdheter. Gyllene taket är en tre våningar hög balkong med ett gyllene tak som har anor från 1400-talet!

Innsbruck är en sagolik stad som är lika fantastisk på vintern såsom sommaren. Låt dig förtrollas av den vackra arkitekturen när du promenerar längst stengatorna och känner lukten av nybakat bröd.