FLYGRESOR till Marseille

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Marseille. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Marseille är en hemlig skatt som väntar på att bli upptäckt. Staden är juvelen av den franska Medelhavskusten. De klippiga provensalska bergen sträcker sig ut över den gamla hamnen och tusentals båtar som ligger för ankare i det azur blåa vattnet. Bohemer har blivit förförda av det soliga klimatet och stadens pulserande liv och rörelse.

Frankrikes andra största stad har allt man kan önska sig och lite till. Vackra stränder, gamla byggnader, rik kulturliv och dynamiskt nattliv. Välkommen till en storslagen stad som stoltserar med ett unikt kulturarv – Planéte Mars.

Marseille är en metropol för kultur i Frankrike. Full med historiska museum, magnifik arkitektur och otrolig natur med vackra parker och härlig strandliv. Varför inte ta en promenad vid hamnen Abbaye Saint Victor eller besöka Frankrikes alldeles egna Alcatraz! Château d'If byggdes år 1527 och blev fängelse på 1600-talet. Det gav inspiration till Alexandre Dumas roman Greven av Monte Cristo. En annan värd som man bör utforska är den livliga fiskmarknaden i Vieux Port. Den intensiva doften av fisk och salt bidrar till att göra detta till en upplevelse du sent kommer att glömma. Passa på att köpa färsk fisk och tillaga Marseilles specialitet ”bouillabaisse”? På en kulle 154 meter över staden står även en sevärdhet som heter Basilique Notre-Dame de la Garde. En förgylld staty av jungfru Maria som sträcker sig mot himlen. Statyn har blivit en symbol för staden och härifrån får du en sagolik utsikt som är värt resan.

Nattlivet är en stor del av invånarnas liv, vare sig det handlar om att smutta på en aperitif på en uteserveringen i kvällssolen eller att hänga vid en bardisk med ett gäng kompisar och dricka öl och äta oliver. Tack vare den kulturella mångfalden staden har så innebär det att det finns lite av allt! Invånarna gillar nämligen utbudet och vet hur man festar, särskilt på sommaren. Föredrar du ett lugn tempo med en lyxig atmosfär är Le Carré perfekt. Här kan du lyssna på piano medan du väljer mellan suveräna cocktails, 15 olika champagner och runt 30 olika whiskysorter. Ett annat trendig ställe är Le Bar de la Marine som är en vackert dekorerad trettiotalsbar som blev känd genom den franske författaren Pagnol som brukade gå hit.

Marseille är en underbart vacker stad med pulserande nattliv. Här finns det arkitektur och grönskande parker som får dig att tappa andan! Marseille, en stad som välkomnar dig och bjuder på nöjen dygnet runt.