FLYGRESOR till Wien

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Wien. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Hit kommer människor från hela världen för att få upptäcka kultur, konst och historia. Wien är en fantastisk vacker stad där Mozart, Beethoven och fler andra kända kompositörer skapade sina mest berömda verk. Här finns det för den som uppskattar opera och teater. Här syns det klassiska och nutida föreställningar av värdklass.

Wien är även känt för sitt sin rika cafékultur, att ta en fika i Wien är en livsstil. Caféerna serverar några av världens bästa bakverk. Perfekt för den sockersugna! Är du däremot sugen på mat kan du glädjas åt utsökt wienerschnitzel och skölja ner det med förstklassig öl. Wien är alltid öppen och året runt kommer turisterna hit för att få en del av den magnifika Wien.

Runt varje hörn finner du pampiga byggnader och slott som har vackra trädgårdar. Bland de mest populära sevärdheterna finns presidentpalatset i Hofburg, den gotiska Sankt Stephanskatedralen och det fullproppade naturhistoriska museet. Wien har obegränsat med sevärdheter både utomhus och inomhus. Kulturen innehåller dock mer än Mozart och Wienervals. Här finns det flera nöjesdistrikt och underground-klubbar, trendiga barer och restauranger. Nattlivet har något för alla oavsett vad för musik man föredrar. Ett tips är att besöka det klassiska nöjesfältet Wurselprater med sitt 65 meter höga pariserhjul!

Mat är nyckeln till energi och Wien ger dig garanterat överskottsenergi. Ingredienserna i det österrikiska köket är förvånande enkla. Trots det innehåller stadens menyer en uppsjö av rätter som många besökare aldrig smakat eller ens hört talas om förut. Perfekt för matälskaren som vill ge sina smakkörtlar något nytt och spännande. Traditionell snabbmat i Österrike är korv i alla tänkbara former och smaker. Den mest kända korven är Wiener Würstler, även känd som Frankfurter. Men vanliga rätter är också gulasch, kebab och grillade mackor. Är man däremot sugen på mer internationell mat så är det inga problem. Wien har gott om mat influerad från andra länder. I synnerhet det turkiska, grekiska och Jugoslaviska som präglar Österrikes menyer.

Wien har allt på menyn, det är bara att välja och braka. En stad som är full med kultur, fantastisk mat och musik!