FLYGRESOR till Berlin

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Berlin. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Tysklands huvudstad Berlin med sina 3,4 miljoner invånare är något alldeles speciellt. Staden har något för alla och är ett av Europas mest spännande resmål. Sedan återföreningen mellan Östtyskland och Västtyskland 1990 är Berlin Tysklands huvudstad och staden har sedan denna tid genomgått en remarkabel ekonomisk utveckling. Berlin är idag en dynamisk och livlig stad med ett enormt utbud av kultur- och nöjesaktiviteter.

Berlin är en stad full av intressanta sevärdheter. En viktig symbol för staden är Brandenburg Tor och det är byggnad du inte får missa. Denna fantastiska triumfbåge och stadsport byggdes mellan 1788-1791 och ritades av arkitekten Carl Gotthard Langhans. Brandenburg Tor är byggd enligt nyklassicistisk stil och är hela 65 meter lång och 26 meter hög. Vill du ta en vacker promenad till Brandenburg Tor skall du gå på den berömda avenyn Unter den Linden, som påminner om Paris Champs-Élysées.

Metropolen Berlin är diskotekens och nattklubbarnas stad. Inte många andra storstäder kan matcha det utelivet som finns i Berlin. En av de mest kända klubbarna är technoklubben Berghain som anses vara den bästa i hela världen. Klubben är inrymd i ett gammalt kraftverk och spelar framförallt elektronisk musik. Om du istället gillar jazz finns den legendariska jazzklubben Qasimodo, där det även spelas blues och salsa. Klubben Weekend är också ett bra alternativ om du vill svänga dina lurviga. På tolfte våningen vid Alexanderplatz kan du dansa natten lång och dessutom ingår en otrolig utsikt över staden.

Berlin har ett stort utbud av hotell och vandrarhem i alla prisklasser. Om du har gott om pengar eller bara vill unna dig något extra rekommenderas boende på Hotel Adlon. Detta hotell är Tysklands mest kända och här har kungligheter och celebriteter bott under hela 1900-talet. Under dess tidiga år bodde här dåtida kändisar som Josephine Baker och Charlie Chaplin. Under 2002 blev hotellet omtalat för en uppseendeväckande händelse då superstjärnan Michael Jackson hängde ut sin bebis genom fönstret.