FLYGRESOR till Sankt Petersburg

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Sankt Petersburg. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

St Petersburg lockar människor från hela världens om vill upptäcka kultur och konst. Staden har en fantastiska unik samling av kulturhistoriska mästerverk, storslagen arkitektur och intressant historia. St Petersburgs besökare får med sig oförglömliga minnen i sin reseväska. Breda avenyer, stora torg och slingrande kanaler så är staden precis lika vacker som den är intressant.

St Petersburg är Rysslands näst största stad som grundades av den ryske tsaren Peter den store år 1703 efter att Ryssland erövrat detta territorium.

Tack vare stadens geografiska läge har den fått en tydlig europeisk prägel när det handlar om atmosfär, livsstil och arkitektur. Staden har vackra kanaler som slingrar sig igenom staden, på grund av dessa så kallas storstaden för norra Europas Venedig. Vackra byggnader finns runt varje hörn, exempel det magnifika Vinterpalatset är St Petersburgs mest berömda byggnad. En av världens största och mest imponerande konstsamlingar finner du även här, på Eremitaget. På detta museum finner du konstverk av bland annat Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raphael, Rubens, van Gogh, Matisse, Gaugin, Renoir, Cezanne och Monet. Som om det inte vore nog finns även den största Rembrandtsamlingen i världen. St Petersburg har med all rätt att vara stolt över sin konst. En resa hit är garanter att måste för den konstintresserade.

Men även ett måste för den som älskar arkitektur! St Petersburg har nämligen ett överflöd av vackra kyrkor och katedraler. En av de mest kända är Isakskatedralen som byggdes färdigt år 1858 och är en av världens största ortodoxa kyrka. Det tog 30 år att bygga och dess gyllene kupol består av hela 100 kilo guld. Efter en dag full med historiska sevärdheter kan det vara passande att besöka Mariinskij teatern som bjuder på balett och opera i världsklass. Ta på dig dina finaste kläder och njut av föreställningen. Varför inte ta ett glas rött och en härlig maträtt på någon av St Petersburgs charmiga restauranger efteråt. Här finner man lätt restauranger från världens alla hörn. Det traditionella ryska köket erbjuder bland annat rätter som shashlik, pelmeni, blini(pannkakor) och soppor. Men förutom det ryska köket är ett tips att prova det georgiska köket. Georgierna har nämligen mycket spännande och god mat, som bäst avnjutes med ett glas georgiskt vin.