FLYGRESOR till Rhodos

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Rhodos. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Varje år reser människor från världens hörn för att få uppleva paradiset på ön Rhodos. Här finner du den mest älskade semesterö som har fantastiska stränder. Med långa fina naturstränder och flest soldagar av alla de grekiska öarna stortrivs vem som helst. Resemålet passar både barnfamiljen och kärleksparet, här finns det något för alla.

Familjer som reser med barn väljer oftast att spendera sin semester på Kallithea mellan Falirakistranden och Rhodos stad. Reser man däremot utan barn så rekommenderas att man väljer Rhodos västkust. Att shoppa i Rhodos är det ultimata då man finner total avkoppling medan man letar fynd. Nöjeslivet har en härlig blandning mellan lyxiga uteserveringar till vilda nattklubbar.

Rhodos har den senaste tiden genomgått en rejäl modernisering. Det fantastiska är att flera moderna och trendiga hotell finns alltmer men resten av ön är så gott som helt orörd med många små byar och mysiga badvikar. Miljön är fantastisk som har många smultronställen som väntas på att bli upptäckta. Ön har även en fascinerande historia samt intressanta sevärdheter. Park Rhodos Rodini är en vacker park. Här kan man ta en avkopplande promenad i skuggan och titta på hjortar som är inhägnande men även frigående påfåglar. Små bäckar med ståtliga svanar som simmar runt gör denna park till en magisk plats. Mitt inne i ön ligger fjärilsdalen som benämns ofta Petaloudes som betyder fjärilar på grekiska. Här går man i en vacker miljö som skulle kunna vara en fantasilandskap. Träbroar över bäckar och fjärilar i olika storlekar och färger. De sätter sig i klungor på trädstammar och klippor, som nästan gör att dem ser ut som en vacker matta.

Rhodos är en fantasisk ö som ger många associationer. På 70- och 80-talen började svenskarna få upp ögonen för detta paradis. Är man sugen att prova på Rhodos nattliv finns det flera möjligheter. Letar den dansglada efter bra klubbar så är Gamla stan perfekt. Både gatan Miltiadou och Orfanidou är två stora nattlivsgator som lockar både invånare och besökare. Här finner du klubbar som spelar den senaste musiken och som serverar färgsprakande drinkar. Men även för kärleksparet som vill i lugn och ro socialisera sig med ett glas rött med skön bakgrundsmusik finns möjligheten även här.

Rhodos är ett paradis för den dansglada såsom den strandlata. I flera årtionden har människor rest hit för att upptäcka den fantastiska naturen, sköna atmosfären och få ladda batterierna.