FLYGRESOR till Girona

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Girona. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Girona är en medelstor spansk stad med cirka 100 000 invånare och är beläget i den nordöstra delen av Spanien. Staden är centralort i provinsen Girona och tillhör regionen Katalonien. Genom historien har Gironas makt växlat mellan olika grupper som iberer, morer, visigoter, kataloner, judar och fransmän. Staden kallas också Citta Sagrada på grund de religiösa strömningar som påverkat stadens utveckling.

Judendom, kristendom och islam har alla haft en stor inverkan på stadens historia.

Eftersom Girona är en ganska liten stad till ytan går det alldeles utmärkt att promenera till alla olika sevärdheter som staden kan erbjuda. Gironas katedral är en mäktig byggnad och användes innan ombyggnaden som moské. Idag är katedralen byggd enligt spansk gotisk stil och mäter från golv till tak 23 meter. En annan intressant sevärdhet är det arabiska badhuset som är ett av de mest bevarade i hela Europa. Båda dessa attraktioner har öppet året om.

Om du vill besöka de judiska kvarteren skall du ta dig till El Call. Här kan du strosa runt bland trånga gränder och lära dig mer om historien bakom judarnas utvisning ur landet. Det judiska museet är en välbesökt byggnad som berättar mer om stadens judar som bodde här mer än 600 år. Den finaste utsikten över staden får du genom att bege dig till Gironas mer än 700 år gamla stadsmur.

Det katalanska köket serverar fantastisk mat och det är ingen risk att du behöver gå hungrig i Girona. Ofta är ganska prisvärt om man jämför med storebror Barcelona. Det finns dock en restaurang som sticker ut från mängden. Det är El Celler de Can Roca som räknas till en av världens bästa restauranger. 2013 tog den över titeln världens bästa restaurang från den nordiska konkurrenten Noma. Bröderna Roca, Josep, Joan och Jordi står bakom kastrullerna!