FLYGRESOR till Sarajevo

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Sarajevo. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Sarajevo är en mångkulturell stad där moskéer, katedraler och synagogor ligger sida vid sida. Här möts öst och väst på mitten och skapar en fantastisk salig blandning av kultur. De fantastiska byggnaderna och höga klocktorn gör Sarajevo till ett riktigt inspirerande upptäckt. Staden är ett nominerat världsarv med motivering att staden är en specifik symbol universell multikultur!

Vill man besöka Sarajevos flera vackra moskéer finns det många att välja mellan.

Mitt i gamla stan ligger moskén Gazi-Husrev-beg som smyckas av orientaliska mattor och vackra takmålningar. Något som är bra att veta vid dessa besök är att kvinnor måste täcka sig med sjalar. Sarajevo har mycket att upptäcka och se. Om du följer Sara?i genom Gamla stan västerut kommer du in på gågatan Ferhadija. Här försvinner den turkiska arvet och istället är arkitekturen mer influerad av Österrike-Ungern. Ferhadija med sina tvärgator är fulla av butiker och varuhus. Här ligger även inomhusmarknaden Markale med frukt och grönsaker. I slutet av Ferhadija brinner även en evig låga till minne av andra världskrigets offer.

Det finns massa mysiga turkiska kvarterar i Gamla stan som man kan promenera runt i. Här finns det gott om barer, shopping och restauranger. I Östra delen ligger de charmiga turkiska kvarteren Baš?aršija med ringlande kullerstensgator och låga hus med träfasader. Här kan du fynda traditionella hantverk, orientalisk inredning och massvis med smycken. Här finns det gott om caféer att slå sig ner på med en kopp starkt turkiskt kaffe och en Burek för att betrakta folkvimlet. Ett tips när du reser hit är att testa de kryddiga färsbiffarna Cevapi som är en östeuropeisk delikatess. Sarajevo har ett stort utbud av internationella restauranger samt en spännande bar-och nattklubbsliv. Så även nattugglorna får dansa till morgonen gryr!

Den smidiga kollektivtrafiksystemet gör det enkelt att ta sig runt i Sarajevo. Spårvagnsnätet liknar ett spindelnät som tar dig tvärs över stan på några minuter. Den slående vackra naturen, mångfaldiga kultur och moderna puls gör Sarajevo till en stad som passar alla, vare sig du är en härdad friluftsmänniska eller finsmakande kulturälskare. Den saliga blandningen av osmansk och habsburgsk historia gör Sarajevo till en av Europas finaste städer!