FLYGRESOR till Dubrovnik

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Dubrovnik. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Semesterpärlan Dubrovnik ligger i södra Kroatien och tillhör landskapet Dalmatien. Staden är en av Europas mysigaste och ligger perfekt lokaliserad på en udde vid Adriatiska havet. Den medeltida stadskärnan omges av en kilometerlång ringmur och uppe på denna mur har du en vidunderlig utsikt över staden och det azurblåa havet. Innanför murarna är det bilfritt och staden är full av vackra byggnader med marmorvita väggar och tegelröda tak.

Dubrovnik är en mycket populär resort och både charterflyg och reguljärflyg tar dig hit. På 60- och 70-talet var Dubrovnik ett av Europas hetaste resmål, men på grund av det kroatiska självständighetskriget och Serbiens belägring under 1990-talet förstördes delar av staden. Efter dessa händelser har staden reparerats och byggts upp igen och idag är Dubrovnik ett semesterställe som kommer ta andan ur dig.

Stränderna i Dubrovnik är oftast klapperstensstränder och vill du åt vackrare stränder bör du ta dig till närliggande öar. Sunjstranden ligger på de lilla ön Lopud och är en av Kroatiens vackraste stränder. Hit tar du dig lätt och snabbt från Dubrovnik och ön är dessutom bilfri vilket höjer mysighetsgraden. Lokrumstranden som ligger på ön Lokrum är ett favorit bland ortsbefolkningen och är klassad som naturreservat. Det går ofta båtar hit från Dubrovnik och bli inte förvånad om du stöter på nudister på denna strand, de är vanligt förekommande!

Förutom den vackra ringmuren finns det gott om sevärdheter i Dubrovnik. Dominikanerklostret byggdes redan på 1300-talet och idag finns ett museum och ett apotek i byggnaden. Ett mycket vackert palats är Sponzapalatset som ligger i Gamla Stan. Sedan i början av 1500-talet då det också byggdes har palatset haft en rad olika funktioner. Det har fungerat både som bank, skola och tullmyndighet. Sankt Blasius kyrka är en vacker skapelse byggd enligt barockstil. Kyrkan stod färdig i början av 1700-talet och på högaltaret står skyddshelgonet Sankt Blasius avbildad.