FLYGRESOR till Skopje

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Skopje. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Skopje är runt om i världen känt som Moder Teresas födelseplats, och hon skulle vara stolt över det trevliga, gästvänliga bemötande som skopjeborna visar sina besökare. Staden har utan tvekan blommat upp och blivit en livfull stad som lockar turister från världens ände. De tidigare oroligheterna på Balkan är idag ett minne blott.

I hela 500 år kvar Skopje en del av det Osmanska riket, något som märks på den magnifika arkitekturen och imponerande matkulturen.

Floden Vardar delar staden i två delar: en till stor del muslimsk sida norr om floden, och en stor del av kristen ortodox sida söder om floden. Den stora mångfalden i staden gör att den har fått mer internationell prägel. Staden är en livlig, ung stad vars invånare gillar att vara ute och socialisera sig. Bland annat genom att träffas över en fika, dansa på nattklubbar eller ägna sig åt friluftsaktiviteter. Det finns även ett stort utbud av friluftsaktiviteter för alla smaker såsom ridning och klättring. Självklart finns det många nattklubbar för nattugglan, och att staden är relativt liten men ändå har många klubbar säger en hel del om folkets mentalitet och energi. Det finns klubbar för alla tycken och smak här bland annat med livejazz och traditionell musik samt elegantare ställen. På de nattöppna caféerna serveras förutom kaffe även alkohol. Skopje har ett pulserande nattliv med människor från hela världen. Massor av ställen med livemusik eller dj och dans gör din vistelse fulländad. Ett tips om man vill välja mellan de bästa klubbarna är att ta sig till Kej 13 Noemvri.

Kopje får äntligen visa upp sina vackraste sidor. Adresserna i Skopje kan vara dock lite förvirrande. Det är oftast bara gatunamnen som anges eftersom det i regel inte finns några nummer. Om en byggnad har ett nummer anges detta efter gatunamnet. Staden har många historiska sevärdheter för den som har intresset. Det populäraste målet för att ta en del av historia är Museum Of Macedonia. Detta museum är imponerande och har utställningar från olika historiska perioder, bland annat en etnografisk utställning med klädedräkt och modeller av traditionella hus.

Kopje är en stad som blommat ut och välkomnar besökare med öppna famnar. Här kan du känna en harmonisk atmosfär medan du promenerar bland gatorna!