FLYGRESOR till Prag

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Prag. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Du kan se alla weekendresor till Prag på vår systersajt: Sök weekend till Prag

Prag är huvudstaden i Tjeckien och har floden Moldau vid sig. Staden är särskilt känd för sina vackra och imponerande byggnader som representerar alla stilarter.

Här kan du resa genom tid och rum bokstavligen. Prag är nämligen indelad i flera områden, den gamla stadsdelen från 1200-talet, den nya stadsdelen från 1300-talet samt den judiska stadsdelen. Prag har fantastiska byggnader och katedraler samt slottsområde. Det finns över 500 spiror och torn runt om i stan. Att promenera genom Prag är en fröjd för ögat. Här finns det alltid något vackert att skåda.

Utom den vackra stadsmiljön så finns det massvis med nöjen. Mängder av trevliga restauranger, caféer och ölstugor att välja mellan. Runt varje kvarter finns det restauranger som förför dig med gudomlig doft. Passa på att avnjuta härliga trerättersmiddagar till mycket bra priser när du reser hit! Både dryck och mat kan du få för en billig peng. Tjeckien har en fanatisk nattliv som passar alla. Kring 800 pubar finns det i Prag som serverar tjeckisk öl. Här är serveringen fyrstjärnig. Så fort ölen är uppdrucken ställs en ny fram tills du själv säger att du inte vill ha fler. Antingen kan man stanna kvar i den varma atmosfären på puben eller välja att gå vidare till den sjudande nattliv som Prag har att erbjuda. Det finns jazzhak, rockbarer och nattklubbar i överflöd. De populäraste klubbarna ligger kring Václavplatsen och Karlsbron. Ett tips som underlättar att hålla koll på vad som händer i storstaden är att plocka med sig en Visitor´s gudie magasin som kommer ut en gång i månaden.

Prag är en metropol som lockar storslaget antal turister året om. Det är dock inte konstigt tanken på att Prag aldrig sover! Sevärdheter i Prag finns i överflöd. Bland annat Karlsbron – den 520 meter långa vackra bron från 1300-talet är en av Prags mest kända platser. Hit kommer gatumusikanter, mimare, försäljare och turister dygnet runt. Václavplatsen, Prags historiska och politiska centrum, är en blandning mellan boulevard och torg. Här har många av de viktigaste ögonblick i Tjeckiens historia utspelat sig!

Prag är en stad utan dess like. Vackra spiror och torn som syns upp mot himlen, kanaler som slingrar sig igenom staden, ståtliga klocktorn och gatumusikanter som bjuder upp till dans. Det ultimata resemålet för att upptäcka kultur i alla former.