FLYGRESOR till Dublin

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Dublin. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Dublin är en levande stad med ett stort utbud av kultur, musik och nöjen. Irlands huvudstad har cirka 1 miljon invånare och är också landets största stad. Dublin är som en miniversion av London, men utan stress och trängsel. Utelivet och shoppingen är fantastiskt och dessutom finns det många intressanta sevärdheter runt om i staden.

Chansen att du kommer stormtrivas i Dublin är stor och staden har många återvändande besökare från hela världen.

Publivet är en del av irländarnas vardag och många ser puben som en social mötesplats där man dagligen träffas över en öl eller två. Om du vill öka pulsen en aning bör du bege dig till Temple Bar området där du finner det bästa pub- och folklivet staden kan erbjuda. På de gatstensbelagda gatorna ligger pubarna tätt och på helgen är detta område ett eldorado för partysugna människor. Många är unga, hälften av stadens invånarna är under 25 år och detta sätter sin prägel på nattlivet.

Dublins historia är lång och omfattande, så om du är historiskt intresserad finns det många viktiga monument och byggnader att besöka. Dublin Slott är ett uråldrigt slott som nästan har en 1000-årig historia. Redan på 1100- och 1200-talet uppfördes slottet av normanderna och har genom historien haft både berömda fångar och grymma härskare. Om gillar museum så har Dublin två stycken som du absolut inte får missa, Irish Museum of Modern Art och Nationalmuseet. Både museer är gratis att besöka och är öppna alla dagar förutom måndagar.

Avslutningsvis är ett besök på Guinness-bryggeriet ett givet val för den ölintresserade. Här kan du lära dig ölets långa historia, följa med vid tillverkningsprocessen och givetvis ingår också provsmakning av detta mycket speciella öl. Högst uppe i bryggeriet finns en jättelik inglasad bar där du har en vidunderlig utsikt över Dublins vackra stad.