FLYGRESOR till Vilnius

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Vilnius. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Vilnius är Litauens största stad men även huvudstad. Vilnius är idag känd för sin vackra arkitektur och det finns över 40 kyrkor i staden som. Här trivs den konstintresserade och kultur. Sen Litauen blev självständigt har Vilnius renoverats ordentligt.

Restauranger och museum har ökat kraftigt. Både turister och invånarna befinner sig mest i den omtyckta Gamla staden som är en av de största i Europa. Det är här du finner de flesta kulturella och historiska sevärdheterna.

Det finns gott om sevärdheter och spännande nöjen. Den stora avenyn i centrala Vilnius är känd i hela landet. Reser man till Vilnius får man inte missa den! De flesta har i och för sig svårt att missa den stora gatan. Här trängs hotell, museer, butiker och offentliga byggnader. Här ligger flera statliga departement och i slutet av gatan finner du bland annat Litauens parlament Seimas. Gatan har varit känd under en längre tid men bytt namn många gånger genom åren. Det allra första kända namnet fick gatan under 1800-talet. Gedimino Prospektas är det nutida namnet på denna avenyn. Här är shoppingmöjligheterna stora och caféer finns det gott om.

Vill man besöka museum så är Genocide Victims Museum eller KGB museum som det oftast kallas perfekt. Museet ligger i ett före detta KGB fängelse och öppnades år 1992. Här har du möjligheten att följa femtio år av Sovjets ockupation i Litauen. På den övre våningen finns det utställningar och på de nedre våningen kan du besöka fängelset som det såg ut då det var i bruk. Detta är en stor möjlighet i sitt liv att få uppleva något unik. Det finns nämligen bara ett museum av detta slag och att besöka museet är utan tvekan spännande och gripande.

Nattlivet i Vilnis är intensivt och spännande. Här behöver du inte promenera långt innan du hittar antingen en pulserande klubb eller mysig pub i någon källare. Nattlivets nöjen passar alla oavsett vilket temp man föredrar. Storstaden Vilnius har i princip allt och lite till! Gå längst gatorna och beskåda vackra byggnader medan du känner färska kaffebönor på caféet.