FLYGRESOR till Valencia

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Valencia. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Valencia är labyrint med överraskningar runt varje hörn. Trots sin stora yta är Valencia en relativt okänd storstad och en gömd pärla. Denna stora stad har många fantastiska sidor med gotiska byggnader, överdådigt utsmyckade barockkyrkor och ruffiga fiskarkvarter som El Cabanyal. Här finns fusionkrogar, futuristiska museipalats och två underbart långa stränder – Las Arenas och La Malvarossa.

Trots Valencia är såpass okänd är den omtyckt för sitt sprudlande utomhusliv och intensiva nattliv. Det är också en kulturstad med många sevärdheter, vackra gotiska byggnadsverk och intressanta museer. Här finns det något för alla oavsett tycke och smak. Även om staden är har skyhöga skrapor och futuristiska byggnader så finns det även grönskande parker. Här finns en mängd apelsinodlingar och staden bjuder dessutom på en mängd kulinariska upplevelser för den matintresserade. Valencia har många restauranger med stora variationer. Här hittar du allt från haute cuisine-ställen till fusionskrogar, men de flesta av de bästa restaurangerna är traditionellt spanska. Risgrytan där man i stort sett slänger i allt man har i köket som kallas för Paellan kommer från Valencia och serveras nästan på alla krogar. Invånarna älskar att vara sociala med sina nära och kära över en bit mat eller drink. Efter 22:00 börjar krogarna fyllas och nattlivet pulsera.

För den som vill testa Valencia shopping är området runt Plaza Ayuntmiento med de närliggande gatorna Calle Don Juan de Austria och Calle Colón perfekt. Här hittar du i princip allt och lite till! Från världskända klädkedjor till spännande Second Hand butiker. Färgstarka kryddor och handgjorda smycken. Det finns säkert de som uppfattar spansk kläddesign som en aning skrikig och överdriven, men det gäller inte Purifcacion Carcias som gör eleganta kläder i sensuella material.

Valencia är en underbar, autentisk stad som är mycket billigare än resten av Spanien. Här trivs vem som helst och känner sig som hemma. Välkommen hem!