FLYGRESOR till Tallinn

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Tallinn. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Med 800 års historia är Tallinn idag ett lapptäcke av kulturhistoriska områden. Utan dess tvivel är stadens stolthet och glädje den medeltida Gamla staden. Men lika sagolik är Kadriorg området som representant för tiden när Estland härskades av ryska tsarer. Tallinn är en perfekt stad för friluftsaktiviteter men även för den kulturintresserade.

Här finns det något för alla oavsett vad man letar efter. Tallinn är nämligen proppfullt med museer som har allt möjligt. Från historia och konst till underliga föremål, såsom gamla dockor, antikkameror och musikinstrument, till och med sjöminor. Även på konstfronten kan alla hitta något intressant.

Stora delar av Tallinn representerar livet under Sovjetunionen, men det finns en mängd av smultronställen som bjuder på härlig uteliv i parker, havsstränder och nattliv. Det fantastiska och unika med Tallinns Gamla stad är att den ännu idag har kvar sin medeltida karaktär, till skillnad från de flesta huvudstäder i Europa. Allt detta tack vare de kraftfulla försvarsanläggningarna som lyckats rädda Tallinn igenom åren. Tack vare att Tallinn är en stenstad har den även lyckats undvika stora bränder. Här finns det gott om vindlande kullerstensgator och tidstypiska byggnader från 1000-talet till 1400-talet. Här har man undvikit att riva i staden eller moderniserat. En välbevarad skatt som ger dig en sann blick tillbaka till medeltiden.

När kvällen intar fylls Gamla staden med rörelse och spännande atmosfär. Sportbarer, trendiga cocktaillounger och pubar är proppfulla varje fredagskväll. Alla dessa barer, pubar och klubbar ihopträngda inne i ett sådant litet område gör det lätt för festprissar att gå med glädje från det ena stället till det andra. Här behöver du inte gå långt eller stå i långa köer för att få ta del av nattlivet! Men natten behöver inte vara intensiv och vild heller då Tallinn har lika mycket att erbjuda till gäster som bara vill ta en öl och titta på en fotbollsmatch på TV, sitta vid en brasa och ta en klunk konjak eller dela på en flaska vin med en ny vän.