FLYGRESOR till Rom

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Rom. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Här finner du gudomlig mat, stora shoppingmöjligheter, historiska sevärdheter och ett livligt nattliv. Välkommen till en av världens metropol! För den shoppingglada är Rom perfekt. Här är shoppingmöjligheterna enorma. Förutom de stora märkena och modedesignernas kläder är det naturligtvis Italienska delikatesser som brukar vara populärt att inhandla. Exempelvis ostar, latinipasta, salsiccias, olivolja och sist men inte minst vin! De smakrika viner från de otaliga vinregionerna är också favoriter. I Rom kan du fynda i stort sett allt. Andra populära fynd är antikviteter, böcker och silkesprodukter. Är du som reser däremot ute efter berömda modedesignernas kläder och shoppinggator i Rom bör du befinna dig på parallellgatorna som börjar vid Via del I Corso. På dessa gator finns märken som Fendi, Laura oxh Byblos. Här finner du massvis med exklusiva butiker. Via condotti är den mest berömda shoppinggatan i Rom. Självfallet den dyraste men den mest exklusiva i hela storstaden. Lite billigare shopping i Rom hittar du på Via del I Torsos västra delar. Här kan du hitta kläder för både kvinnor och män till rimligare priser. Är du däremot efter riktiga fynd och skatter är det Via del I Vecchio Governo du ska bege dig till. Här hittar du secondhand, full med skatter som väntar på att bli hittade.

Efter en shoppingdag kan du varva ner med en drink på en minimalistisk bar. Eller vill du dansa tills solen går upp finns det flera uteställe att välja mellan. I Rom kan du hitta klubbar för jazzälskare, discofantaster och de som helst tar en sofistikerad drink i en lugn miljö. Smidigt nog så har Rom ett turistkort/kulturkort, med detta kort kan du åka på kommunala transporter som buss och tunnelbana i Rom i tre dagar. Perfekt sätt att smidigt ta sig tvärs över staden och hinna upptäcka alla smultronställen.