FLYGRESOR till Sofia

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Sofia. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Sofia är Bulgariens huvudstad och har cirka 1,5 miljoner. Här finns det många sevärdheter och nöjen för såväl turister som affärsmän. Sofia har ett rikt kulturliv och är en av Europas äldsta städer och dess historia går tillbaka så långt som till 700 f. Kr! Som en väldigt gammal stad så finns det flera vackra ruiner, lämningar och vacker arkitektur.

Idag finns det även många konstgjorda sjöar och vattendrag för att turisterna och invånarna ska få den ultimata badupplevelsen. Sofia har länge haft en viktig ledande roll över hela Balkanhalvön, bland annat för staden sammankopplar Adriatiska havet och Centraleuropa med Svartahavet och Egeiska havet. Sofia har gott om varma källor och rena vattenkällor som har sedan stadens begynnelse varit viktiga. Detta har gjort staden känd, för sitt renliga vatten.

Vill man upptäcka en av Sofias mest fascinerande platser rent historiskt är Bojankyrka från 1900-talet värt ett besök men också Alexander Nevskykatedralen som är en av världens största ortodoxa kyrkor. Mer moderna sevärdheter i Sofia är den bulgariska nationaloperan som visar oftast ballett och platsen Ivan Vazov nationalteater mitt i Rakovskigatans teaterdistrikt. Museum, det etnografiska museet och det militärhistoriska museet. Dessa är lite större museum men Sofia har gott om små gallerior och smultronställen för den som gillar konst och historia.

Letar man efter shopping är Slavejkotorget en spännande utomhusbokmarkand och kulturens nationalpalats, detta är minst sagt en sevärd syn. Marknaden är Sydeuropas största kulturella kongresscentrum. Vill man däremot shoppa ännu mer och även i världskända varubutiker finns det flera shoppinggallerior som både lockar besökare och invånare. Några av de populäraste och mest besökta är Central Department Store, Mall of Sofia och City center Sofia. Den förstnämnda är en exklusiv shoppingcenter som har moderna butiker med designers märkeskläder. Det finns gott om caféer som låter en vila fötterna medan man ser folklivets puls.

Bulgarien har en mat och dryckeskultur som är påverkad av balkan och slavisk kultur. Menyerna är varierande från restaurang till den andre. Men traditionella bulgariska varmrätter är bland annat kebabtjete, fårost och banica. Kom till Bulgariens spännande stad Sofia och upplev kulturen med alla sinnen. Staden smakar gott, luktar himmelskt och ser vacker ut!