FLYGRESOR till London

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till London. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Du kan se alla weekendresor till Londonpå vår systersajt: Sök weekend till London

London, hjärtat av storbritannien! Staden är EU:s största metropol, fylld med nästan 13 miljoner invånare! London har igenom tiderna haft stort inflytande på kultur, finans, handel och politiskt både nationellt och internationellt. London är centrum för världens största finansiella och har en av de högsta bruttonationalprodukt.
Läs hela texten

London grundande sitt tredje universitet på 1800-talet och har ännu idag en framträdande roll i utbildning och kultur. Staden förvaltar ett kulturarv från både Storbritannien och Världen med sina anrika museum, bibliotek, teatrar och liknade kulturcentra.

Idrott har med åren nästan blivit ansiktet utåt för London. Det är en idrottsstad som framförallt förknippas med fotoboll men även brittiska nationalsporterna rugby och cricket. En av världens största maratonlopp äger rum i London som även har nationella topplag i bland annat basketboll.

Även för de shoppingglada så är London fullproppad med shoppinggator. Den mest kända heter Oxford Street och här finns många nationella och internationella varuhus. Oxford Street börjar vid Marble Arch som ligger i slutet av Bayswater road och sträcker sig ända fram till St Giles´s Circus. Hit kommer människor från hela världen för att uppleva ultimata shoppingen. Gillar man shopping är sannolikheten stor att intresset för mode finns. Då är London perfekt! London fashion week är en modeshow som hålls i staden. Möjligheten för att uppleva den är två gånger om året, Februari och September. Det är en av världens största modeshower, tillsammans med bland annat New York, Milan och Paris´s fashion week. Dessa fyra modeshower kallas för ”The big four”.