FLYGRESOR till Beirut

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Beirut. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Vissa kallar Beirut för Mellanösterns Paris, andra kallar det för det en av världens mest intressanta resmål. Oavsett vad man anser om Beirut är det ett resmål som många har en åsikt om. Beirut ligger beläget på en halvö i västra Libanon och man har fin utsikt över Medelhavets azurblåa hav. Staden är Libanons största och har cirka 2,2 miljoner invånare.

Landet har genom åren utsatts för både inbördeskrig och terrordåd. Staden har flera gånger fått byggas upp från grunden och man kan aldrig helt garantera full säkerhet, även om läget just nu ser väldigt bra ut.

För några år sedan utsåg New York Times Beirut till det främsta resmålet i hela världen. Det finns flera anledningar till detta, bland annat har staden ett fantastiskt utbud av nöjesaktiviteter och kulturhistoriska sevärdheter. Är du på partyhumör skall du besöka bargatan framför alla andra; Rue Gourand i Gemmayzeh. Festglada folk kommunicerar på franska, engelska, arabiska och bli inte förvånad om besökarna fortsätter dansa fram till solen går upp.

Konstrasterna är stora i staden och du kan se nybyggda komplex stå bredvid sönderbombade hus. När du rör dig runt i den pulserande storstaden möts du av poliser i kamouflagekläder. Det är något man vänjer sig vid, men det känns onekligen ovant första gången du besöker staden. Shoppingen i Beirut håller hög klass och oavsett om du gillar stora shoppingcenter eller mindre marknadsstånd kommer du inte att bli besviken.

Om du vill varva shoppingen och nattlivet med något annat rekommenderas att testa skidåkning i de libanesiska bergen. I Beirut kan du prova den ovanliga kombinationen av att på morgonen åka skidor och på eftermiddagen solbada på de vackra stränderna. Är du mer kulturellt intresserad bör du besöka den läckra Mohammad al-Amin-moskén som ligger i Downtown. Moskén har 4 st minareter som mäter över 70 meter vardera.