Sök flygresor till Split

- Även kampanjer och charterflyg

Flygkampanjer till Split

  • Tyvärr fanns det inga kampanjer till Split men sök gärna flyg i sökrutan.

Billigaste flygresorna

Här listar vi de billigaste flygresorna till Split med avgång imorgon.

Lufthansa
GÖTEBORG   06:25
SPLIT   13:45
Travelstart.se logo Travelstart.se 1256 SEK
Lufthansa
GÖTEBORG   06:25
SPLIT   13:45
Supersavertravel.se logo Supersavertravel.se 1256 SEK
Scandinavian Airlines System
STOCKHOLM   16:15
SPLIT  
Flyhi.se logo Flyhi.se 1637 SEK
Croatia Airlines
KÖPENHAMN   11:20
SPLIT   15:50
Bravofly logo Bravofly 1682 SEK
Croatia Airlines
KÖPENHAMN   11:20
SPLIT   14:05
Bravofly logo Bravofly 1682 SEK
Croatia Airlines
STOCKHOLM   08:10
SPLIT   15:50
Bravofly logo Bravofly 2015 SEK
Scandinavian Airlines System
MALMÖ   20:20
SPLIT   13:45
Bravofly logo Bravofly 4637 SEK
Scandinavian Airlines System
MALMÖ   19:10
SPLIT   13:45
Bravofly logo Bravofly 4637 SEK

Information om staden

Det bästa av världsarvslistade Split finns samlat i och omkring stadens äldre delar. Än idag är caféerna i den gamla peristylen populära mötesplatser och i valven runtomkring trängs hantverkare, butiker och andra attraktioner. Strax utanför palatset ligger hamnpromenaden Riva, en populär scen för kvällens Korzo, något som i korthet innebär att man träffar sina vänner över en espresso under ett glas vin och filosoferar in livet. Men det finns mycket att göra under dagen också. På östra sidan om den gamla ligger frukt-och grönsaksmarknaden och inne i gamla stan nära shoppinggatan Marmontova ligger fiskhallen, lika intressanta bägge två. I gamla stan finner du en mängd butiker med hantverk, konst och lokala specialiteter som olivolja, ost och vin. Är man törstig efter sol och bad är det inte långt till någon av Splits vackra stränder, där man kan koppla av i ett par timmar.

När solen står högst upp tillbringar man gärna sina timmar på stranden, till exempel på Marianhalvön. Strax söder om staden ligger också Bavice-stranden, en grusstrand med både caféer och restauranger om serverar underbar mat. Split är också en självklart utgångspunkt för många ölluffare, tack vare den kroatiska skärgården som ligger i närheten. Från hamnen går båtar ut till Hvar, Vis, Korcula och Brac, som är bara några av de öar man kan besöka. Inåt landet väntar de romerska ruinerna vid Alona och den befästa staden Klis. Tack vare buss och båt är det enkelt att resa runt på egen hand.

Split är en livlig stad, full med gator och torg som är smyckade med dyrbar marmor och importerad från Grekland och Ialien. Den ena vackra byggnaden ersätter den andra och det bara kokar av historia kvarteren och gränderna!